Відеоспостереження в під'їзді

Мій будинок - моя фортеця, говорить давня приказка, однак можуть мешканці багатоквартирних будинків застосувати її до свого житла?

Щорічно в Україні відбувається більш шести тисяч квартирних крадіжок і досить багато випадків скоєння нападу та насильства в під'їздах багатоквартирних будинків, також нерідкі випадки шахрайських дій стосовно громадян похилого віку. Крім злочинів проти мешканців будинку, міліція фіксує велику кількість фактів розкрадання комунального майна, наприклад, розкрадання ліфтових шахт, а також крадіжки кабельного і інтернет обладнання. Тому, напрошується висновок, що в безпеці під'їзду повинні бути зацікавлені не тільки мешканці будинку, але і співробітники житлово-комунального господарства, соціальних служб, а також інтернет і телевізійні провайдери.

камера спостереження в під'їзді

Звичайно, наявність консьєржа в під'їзді, хороші замки в дверях і решітки на вікнах цілком можуть захистити вас від злому й крадіжки, однак найбільш ефективною альтернативою всього цього є відеоспостереження. Ґрати й замки можна обійти і зламати, а консьєрж, як і будь-яка людина, цілком здатний щось випустити з уваги або відлучитися, і крім того, за статистикою, 10% крадіжок відбувається при вільному доступі в квартиру, тобто родичами або гостями мешканців , чого консьєржі ніяк не можуть запобігти.

камера на стіні під'їзду

У той час як відеокамера не тільки здатна навіть в повній темряві виводити на монітор чітку картину того, що відбувається в під'їзді, ліфті і на сходах в режимі реального часу, але може навіть відтворити події того чи іншого дня, так як постійно ведеться запис. Наявність відеокамери може не тільки допомогти в розкритті вже вчиненого злочину, зловити злочинців і допомогти повернути вкрадене, але здатне навіть запобігти крадіжці або злочину! Адже згідно із законодавством України, мешканці будинку зобов'язані помістити напис «Ведеться відеоспостереження» на обох сторонах дверей під'їзду, і це цілком може служити психологічним фактором і відлякувати потенційних злочинців від вашого будинку. У тих випадках, коли мешканці вашого будинку не хочуть встановлювати загальне відеоспостереження в під'їзді або ліфті, ви маєте право встановити індивідуальну камеру спостереження біля дверей у власну квартиру, для цього не потрібно ніяких спеціальних дозволів, крім згоди сусідів.

монтаж відеоспостереження на багатоквартирному будинку

Хоч розміщення прихованих камер і заборонено законом, сучасний вибір відеообладнання настільки різноманітний і великий, що ви можете вибрати і встановити настільки непримітну камеру, що при потрібному маскуванні непосвяченої людині її буде важко знайти. Також на ринку систем безпеки надано великий вибір антивандальних вуличних камер, які при всьому бажанні, буде дуже проблематично відірвати або порушити їх коректну роботу. Сучасні камери мають високою світлочутливістю і інфрачервоне підсвічування, так що ви можете не турбуватися про вашу безпеку в умовах поганого освітлення або його повної відсутності.

камери відеоспостереження в під'їзді

Для будь-якої людини важливо усвідомлювати, що запобігти біді у себе в будинку набагато простіше й дешевше, ніж позбавлятися від неприємних наслідків здійсненого злочину.
Купити готовий комплект відеоспостереження можна на сайті компанії Smartel.ua, відвідавши відповідний розділ або проконсультувавшись по телефону (044) 331-15-43.

Відеоспостереження в під'їзді

Коментарі

Ви можете коментувати новину

Схожі огляди

Повернутись до списку

Вгору