Цифрові IP камери відеоспостереження або аналогові відеокамери безпеки?

Існує ціла низка причин, через які цифрові IP камери відеоспостереження такі популярні, але наша мета - представити різні типи відеокамер безпеки, щоб наші клієнти інвестували саме в те, що вони шукають.

Що таке аналогове відеоспостереження?

Аналогова система відеоспостереження має ПЗЗ-датчик, який оцифровує захоплене зображення так, що його можна легко обробляти. Однак, перш ніж відео може бути передано, воно має бути перетворене на аналогове, щоб його можна було переглянути.

Що таке IP-камера?

IP-камера - це камера інтернет-протоколу, це дуже поширений тип цифрової камери, яка використовується для спостереження за об'єктами, що рухаються. IP-камери можна контролювати через комп'ютери та телефони, використовуючи програми для моніторингу смартфонів.

Порівняння аналогових та Wi-Fi IP-камер

Існує багато відмінностей між аналоговими та IP-камерами, тому щоб зрозуміти різницю, необхідно порівняти 2 моделі. По-перше, аналогові камери відеоспостереження фіксують кадри з використанням сигналу від коаксіального кабелю і потім передаються на цифровий відеомагнітофон (DVR), тоді як IP-камера спочатку отримує аналогове зображення, але перетворює його на цифрове зображення всередині пристрою.

Що стосується доступу до камери для обох камер, то аналоговий файл зберігається на жорсткому диску, який залишається там до зйомки інформації. У випадку з IP-камерою кадри транслюються локальною мережею (LAN), і ця інформація потім переміщається кабелем Ethernet. Потім кабель Ethernet передає інформацію до мережного концентратора, тому зображення з камери можна переглянути.

Обидві камери пропонують «перегляд у режимі реального часу», однак аналоговий сигнал можна переглядати лише по одній IP-адресі, підключеній до ПК або телевізора, тоді як IP-камеру можна переглядати, перебуваючи далеко від будівлі.

Переваги та недоліки аналогових камер безпеки

Переваги:

  • Дешевша ціна - оскільки аналогові камери займають менше часу для встановлення і вимагають незначного налаштування та конфігурації, ці камери набагато дешевші за IP-камери - не кажучи вже про те, що самі пристрої також коштують дешевше.
  • Простота в обслуговуванні - для цих камер потрібна лише одна базова щотижнева перевірка, щоб переконатися, що камери записують інформацію, і що кадри зберігаються так, як  необхідно. Найбільше в аналогових камерах полягає в тому, що вони не підключені до головного мережевого концентратора, що знижує ймовірність помилок, вірусів або обмежень пропускної здатності.
  • Для певних цілей, ці камери виграють у цифрових аналогових камер відеоспостереження добре працюють з поганим освітленням, тому що у них є ПЗС-датчик, який допомагає їм працювати краще. Більшість камер також мають вбудований інфрачервоний порт, який захоплюватиме кадри навіть у темряві.
  • Можуть використовуватися більш довгі кабелі - кабель завдовжки два кілометри, як і раніше, дозволяє працювати з аналоговою камерою.

Недоліки:

  • Відсутність багатьох функцій – важливі характеристики, такі як масштабування, недоступні для аналогових камер. Це може бути серйозним недоліком, особливо, якщо ваші камери розміщені в магазині, де вам потрібно легко ідентифікувати людину.
  • Проблеми із перешкодами - якщо у вас є система бездротового спостереження, ви можете зіткнутися з проблемами перешкод через кросовера сигналів, і через це хтось може отримати доступ до цього сигналу та отримати цю інформацію.
  • Не для великих відстаней - якщо вам потрібно спостерігати широкий діапазон областей, аналогові камери не для вас, тому що аналогові камери не побудовані для покриття далекого бачення.

Переваги та недоліки IP камер відеоспостереження

  • Роздільна здатність - дає чіткіші зображення, які відповідають вашим потребам. Найнижча середня роздільна здатність, яку ви можете знайти, - 1,3 мегапікселя, що вчетверо більше дозволу аналогової відеокамери. IP-камери відеоспостереження можуть захоплювати особи, автомобільні диски та деталі набагато краще, ніж аналогові.
  • Використання декількох камер - оскільки камери підключені до вашої мережі, ви можете підключити стільки камер, скільки хочете, і вам потрібен лише один кабель, який зв'яже їх із мережним комутатором.
  • Підвищена безпека - для забезпечення безпеки та кращого захисту ваших даних жорсткий диск виконує функцію, яку називають надмірним масивом незалежних дисків (RAID), і це розсіює ваші кадри, щоб забезпечити безпеку.
  • Wi fi доступність - оскільки дані керуються у цифровому вигляді, до них можна отримати доступ через Інтернет, тому незалежно від того, на якому пристрої ви знаходитесь - поки у вас є інтернет, ви можете перевірити свої камери на планшеті, телефоні або комп'ютері .
  • Встановлення – IP-камери прості в налаштуванні, з базовим підключенням та відтворенням. Ці камери зможуть легко запускати всі функції, включаючи панорамування, нахил і масштабування, використовуючи тільки цей єдиний акуратний кабель.
  • Недоліки IP-камер
  • Дорогі – тому що IP-камери пропонують панорамування, нахил, масштабування, високу роздільну здатність та моніторинг на ходу, ці функції поряд із високотехнологічним обладнанням можуть бути дорогими. Однак, як і всі, існує ряд моделей, які стоять нижче та вище за ціною.

Таким чином, як аналогові, так і IP-камери мають безліч переваг і деякі недоліки, проте при покупці ми дійсно хочемо знати, які з них є кращими?

Аналогові камери йдуть у минуле через їхню нездатність дозволити доступ до відео, коли ми в дорозі. Це велика проблема, тому що для того, щоб людина знала, що відбувається навколо або всередині будівлі, вони повинні сидіти і дивитися живі кадри - ідеально в робочий час або в той час, як ви вдома.

Якщо ви цього не зробите, ви не дізнаєтеся, чи сталося що-небудь, поки ви не повернетеся, щоб переглянути кадри. Зайве говорити, що навряд чи хтось дивиться відео весь день, адже це непрактично та дорого.

Популярність бездротових IP-камер відеоспостереження зростає, тому що так багато домовласників і комерційних клієнтів хочуть мати доступний відео-журнал. Незалежно від того, де ми знаходимося - чи то за кордоном, чи у вихідні на вікенд - це дає нам спокій, знаючи, що відбувається.

Але аналогові камери дешевше, а IP-камери можуть бути дорогими, але це повністю залежить від виду відеоспостереження, який вам необхідний.

IP-камери, хоча відстають на пару секунд від аналогової камери, вони пропонують вам широкий діапазон охоплення, тому що ви можете мати незліченну камеру, розташовану навколо будівлі. У той час як аналогові камери вимагають декількох кабелів і хороший сигнал, який обмежує кількість камер, які ви можете реально розмістити навколо вашої будівлі.

Якщо вам потрібна система відеоспостереження для вашого складу, аналогової буде повністю оскільки IP камера буде дорожчою і давати високу роздільну здатність, яка буде надмірною. На сайті інтернет-магазину smartel.ua можна замовити встановлення камер відеоспостереження оформивши заявку або зателефонувавши менеджеру компанії телефону.

Цифрові IP камери відеоспостереження або аналогові відеокамери безпеки?

Коментарі

Ви можете коментувати новину

Схожі огляди

Повернутись до списку

Вгору