Як вибрати камеру відеоспостереження

Камера відеоспостереження - складний технічний пристрій, здатний формувати зображення світлового потоку, що надходить на матрицю відеокамери через об'єктив. Далі камера відеоспостереження з отриманих зображень формує відеопотік, який передається в систему відеоспостереження для подальшого запису або трансляції в реальному часі на пристрої, що відображають.
За конструкцією виконання камери поділяються на такі типи:

Корпусні камери відеоспостереження

Модуль відеокамери поміщений у корпус, призначений для захисту складних компонентів відеокамери від впливу навколишнього середовища. У більшості випадків корпусні камери не вимагають додаткових пристроїв для роботи та готові до використання.
За типом корпусу можна виділити такі:

Купольні відеокамери

Камери, форма яких нагадує купол. Найчастіше купольні камери призначені для використання в приміщенні, рідко зустрічаються камери для зовнішнього відеоспостереження, виконані у вигляді купола. Не рідко даний тип камер комплектується інфрачервоним підсвічуванням, а корпус покритий захисними матеріалами, які запобігають розбиттю;

купольна камера

Циліндричні відеокамери

Корпус камери нагадує циліндр, за розмірами схожий на пальчикову батарейку. Використовуються дані камери виключно у приміщеннях, часто в офісах компаній, магазинах. Мають невеликий розмір та простий спосіб установки;

циліндрична камера

Мініатюрні камери спостереження

Камери укладені у квадратний чи циліндричний корпус. Можуть бути вбудовані в інші пристрої. Дані камери призначені насамперед для прихованого відеоспостереження. Увага! Продаж та використання компонентів для прихованого відеоспостереження заборонено законом України!

мініатюрна камера

Безкорпусні відеокамери

Камери найчастіше призначені для монтажу в різні корпуси, які продаються окремо. Також безкорпусні пристрої поставляються до сервісних відділів як комплектуючих для ремонту.
Залежно від типу об'єктива, що використовується в камері, можна виділити такі моделі:
Камери з монофокальним об'єктивом - фокусна відстань у даних відеокамерах статична і не може змінюватися;

безкорпусна камера

Варіофокальні об'єктиви

У такому типі камер можлива зміна фокусної відстані вручну;

Трансфокаторні об'єктиви

Фокусна відстань у трансфокаторних об'єктивах може змінюватися програмно через електроніку або віддалено з пульта.
За типом переданого сигналу камери поділяються на аналогові та цифрові. Цифрові камери, що їх частіше називають IP камери, передають з матриці без перетворень на виході цифровий сигнал, який може транслюватися в Інтернет або у внутрішню мережу.

За способом передачі даних камери можна розділити на дротові та бездротові. З дротовими камерами все зрозуміло: сигнал йде кабелем. А ось серед бездротових можна виділити такі: WI-FI камери, GSM камери та камери відеоспостереження, сигнал з яких передається радіоканалом на передавач. Для бездротових камер відеоспостереження дуже важливо, щоб сигнал був якісним і постійним.

wi-fi камера

Складні роботизовані камери Speed ​​Dome, що складаються з трьох основних компонентів: поворотний механізм, трасфокатор і сама камера. Speed ​​Dome камери використовують в основному зі спеціальними пультами керування та на великих відкритих територіях.

Висновки. Підсумки.

Маючи такий широкий вибір, дуже складно зробити правильний вибір. Кожна камера призначена для свого завдання та під конкретні умови роботи. Вибір камери залежить перш за все від завдання, яке ставиться перед системою відеоспостереження, потім від умов роботи камери, і вже потім все спирається на вартість.

Як вибрати камеру відеоспостереження

Коментарі

Ви можете коментувати новину

Схожі огляди

Повернутись до списку

Вгору