Як вибрати доводжувач

Як вибрати доводжувач?

Пристрій для автоматичного закриття дверей - дверний доводжувач служить для автоматичного закриття дверей. Термін служби і якість роботи безпосередньо залежить від правильного вибору доводжувача. Компанія Smartel пропонує купити доводжувач Dorma за вигідними цінами і з офіційною гарантією 1 рік.

При виборі дверного доводжувача слід звернути увагу на наступні параметри

Вага та ширина дверного полотна

Чим важче дверне полотно, тим «могутніше» слід вибрати доводжувач. Сила з якою доводжувач закриває дверне полотно визначається зусиллям пружини і визначається за загальноприйнятим стандартом EN 1154. Згідно цього стандарту зусилля розподіляються в одиницях від 1 до 7.

Двері

Доводжувачі з маркуванням:

  • EN1 маса дверного полотна до 20 кг і шириною до 750 мм.
  • EN2 маса дверного полотна до 40 кг і шириною до 850 мм.
  • EN3 маса дверного полотна до 60 кг і шириною до 950 мм.
  • EN4 маса дверного полотна до 80 кг і шириною до 1100 мм.
  • EN5 маса дверного полотна до 100 кг і шириною до 1250 мм.
  • EN6 маса дверного полотна до 120 кг і шириною до 1400 мм.
  • EN7 маса дверного полотна до 160 кг і шириною до 1600 мм.

Двері для доводжувача

Тип і принцип тяги (тягового пристрою)

Стандартна тяга (лапка) - самий поширений вид тягових пристроїв, який має як ряд переваг так і недоліків. Серед переваг можна відзначити простоту монтажу і експлуатації. Основним недоліком є «відкритість» механізму.

Стандартна тяга з фіксатором двері відкритого положення-універсальний вид тяги, який здатний працювати в декількох режимах. Застосовується в дверних групах де потрібно залишити двері у відкритому положенні на певний час. Наприклад, коли потрібно занести великогабаритні предмети або дитячі коляски. Основним недоліком даного пристрою є відкритість механізмів і більш висока вартість в порівнянні зі стандартною лапкою.

Змінна лапка - більш надійний механізм, який не псує зовнішній вигляд дверей і не приваблює вандалів деталями механізму тяги, які «стирчать». З особливостей слід відзначити, що клас зусилля такого доводжувача знаходиться в межах EN (1-4) і не підходить для важких дверних полотен.

Тяга для доводжувача

Діапазон робочих температур

Діапазон температур, в яких здатний працювати дверний доводжувач залежить від типу використовуваного гідравлічного масла. Часто однакова марка доводжувача поставляється з різним маслом. Це обумовлено ринком для якого зроблено пристрій. Доводжувачі для більш теплих країн підставляються з більш звичайним маслом, а в країни з холодним кліматом з морозостійким. Цим користуються «сірі» продавці, які під виглядом морозостійких пристроїв продають звичайні доводжувачі, тому при виборі дверного доводжувача слід давати перевагу офіційним продавцям, а не нижчий вартісті пристрою.

лапка доводжувача

Температура важлива для доводжувача

Інтенсивність використання

Інтенсивність використання вважається за кількістю повних відкриттів / закриттів доводжувача і залежить від числа відвідувачів. Згідно стандарту EN1154 повних спрацьовувань має бути не менше 500 000 циклів.

низька температура

Де купити дверний доводжувач?

Купуючи дверний доводжувач на ринках і не в спеціалізованих магазинах, Ви ризикуєте купити доводжувач, який не відповідає загальновизнаним стандартам. Компанія SmartEL рекомендує купувати дверні доводжувачі тільки в спеціалізованих магазинах і у офіційних продавців.

Як вибрати доводжувач

Коментарі

Ви можете коментувати новину

Схожі огляди

Повернутись до списку

Вгору