Спостереження за дачею через Інтернет: поради щодо налаштування

Відеоспостереження давно увійшло в наше повсякденне життя. Камери можна побачити скрізь: на вулиці, в магазині, в під'їзді, в офісі, на дачі та багатьох інших місцях. Будь-яка система виконує дві основні функції: збереження відеоматеріалу для подальшого перегляду і контроль в режимі реального часу. Часто необхідно отримати віддалений доступ до матеріалу. При цьому ви можете оперативно дізнатися, що відбувається у вас на дачі, або переглянути, що відбувалося кілька днів тому.

Відеоспостереження через Інтернет

Відеоспостереження для дачі через інтернет

Все частіше власники заміських ділянок встановлюють у себе камери відеоспостереження для дачі. Усього існує кілька варіантів відеоспостереження:

  • аналогові камери;
  • аналогові камери високої чіткості;
  • IP-камери.

Часто вся система будується на більш доступних аналогових камерах. Але якщо вам необхідно контролювати відеоспостереження для дачі через Інтернет, то аналогові системи доведеться допрацьовувати. Контроль системи здійснюється тільки локально, що не дозволяє транслювати відеосигнал в мережу Інтернет. Для реалізації віддаленого доступу необхідно придбати цифровий відеорекордер DVR. Він виробляє оцифрування відеоматеріалу і може підключатися до локальної мережі.

IP-камери вже знімають у цифровому форматі. Вам не буде складно підключитися до будь-якої з них, знаючи IP-адресу. Всі вони мають дротове або бездротове підключення. Ви можете дивитися пряму трансляцію або переглядати запис за будь-який період.

Кожен власник сам собі вирішує, яка система йому більше підходить. У кожної з них є свої переваги й недоліки. Аналогові комплекти коштують дешевше, але у цифрових камер істотно більше функціональних можливостей.

Підключення до системи через Інтернет

Віддалене керування відеоспостереженням можливе лише за умови, що вся система підключена до мережі за допомогою дротового або бездротового зв'язку. Сучасні технології широко розвинені, але не завжди на віддаленій ділянці є можливість підключитися до мережі провайдера по Ethernet. У такому випадку допоможуть мобільні оператори, які надають зв'язок по GSM і 3G.

Для повноцінного функціонування знадобиться додаткове обладнання - роутер і 3G-модем. З IP-камерами все простіше. Можна підключатися до кожної камери по окремості і дивитися пряму трансляцію. Якщо є мережевий відеореєстратор, то підключення здійснюється до нього.

Аналогові камери підключаються до DVR-рекордеру, а він вже під'єднується до мережі Інтернет. Для функціонування всієї системи необхідно у оператора замовити послугу «Статична IP-адреса». Деякі пристрої працюють через хмарні сервіси, і в такому випадку немає необхідності в статичному IP-адресі.

Існує окремий клас пристроїв - GSM-камери. Найпростіша модель є камерою і GSM-передавач. Вони можуть бути використані там, де інші системи неможливо встановити або економічно невигідно ставити дорогі комплекти. GSM-камери легко монтуються і можуть бути перенесені на інший об'єкт.

Монтаж та налаштування

Придбати все необхідне обладнання для реалізації відеоспостереження для дачі можна в інтернет-магазині «SmartEL». У нашому каталозі ви знайдете все необхідне, щоб організувати ефективну систему відеоспостереження: дротові та бездротові камери, відеореєстратори, кабелі та багато іншого.  Також можна підібрати готові комплекти за допомогою яких установка відеоспостереження не займе багато часу і витрат.

Професійні фахівці компанії SmartEL допоможуть вам підібрати оптимальний комплект обладнання. Вони проведуть монтажні роботи і налаштують мережеве обладнання, щоб ви могли віддалено контролювати систему через мережу Інтернет. Надійне обладнання, придбане у професіоналів - це запорука безпеки вашого майна.

Спостереження за дачею через Інтернет: поради щодо налаштування

Коментарі

Ви можете коментувати новину

Схожі огляди

Повернутись до списку

Вгору