Особливості організації відеоконтролю на автомийках та СТО

Мережі станцій технічного обслуговування автомобілів, а також автомийки є підприємствами з підвищеною прохідністю. В результаті цього конфліктні або спірні ситуації з клієнтами можуть виникати досить часто. Наприклад, персонал можуть звинуватити в недобросовісному виконанні своїх обов'язків, нелегальному використанні автомобілів сторонніми особами або ж у відсутності власника. Запобігти подібним ситуаціям або вирішити їх досить швидко дозволить встановлене відеоспостереження на СТО.

Вибір камери на СТО

Організація відеоконтролю на автомийках та СТО

Камера спостереження на СТО та автомийку повинна відповідати ряду вимог, характерних для даних підприємств. Робоча площа, як правило, розташована в приміщенні, а паркування відремонтованих автомобілів або машин, що очікують ремонту, на відкритому місці. Тому система відеоспостереження обов'язково має бути обладнана камерами, які виконуватимуть свої функції за будь-яких умов.

Усередині варто встановити камери, що дозволяють визначати транспортний засіб, а також його пошкодження. Зовнішні камери повинні чітко фіксувати обстановку навіть за умов слабкої видимості. Також пристрої повинні бути стійкими до впливу різних зовнішніх факторів.

Критерії щодо вибору камери

Перед тим, як придбати пристрої відеоспостереження, слід врахувати ряд параметрів, які будуть найважливішими при експлуатації. Існує ряд основних характеристик, які повинен враховувати покупець перед придбанням:

  • характеристики корпусу— тут слід враховувати місце, в якому пристрій буде розташований;
  • фокус і кути огляду — дані характеристики впливають на область захоплення території, а також на чіткість об'єктів на відео (якщо камера потрібна в невелике приміщення, то невеликий кут непотрібен, якщо площа досить широка, то цей показник буде мати важливе значення);
  • чутливість — якщо цей параметр високий, то камера працюватиме ефективно навіть за умов низького освітлення та постійних змін яскравості;
  • дозвіл і якість картинки — це один з пріоритетних параметрів, який безпосередньо впливає на вартість (але якщо вам необхідно вести спостереження з великих відстаней, а також отримувати детальне зображення, то такі характеристики повинні бути якомога кращими).

Різновиди систем відеоспостереження

Сьогодні ринок повний різних варіантів камер відеоспостереження на автомийку або СТО. Всі вони мають відмінності за своїми характеристиками, цінами, а також безпосередньому призначенню. Всі камери можна розділити на три категорії:

  • економ;
  • бізнес;
  • преміум.

В економ-сегменті можна виділити камеру AKS-701 Аксиліум, а бізнес - FE-DV1080/15M Falcon EYE. Преміум-пристрої коштують набагато дорожче, але мають найкращі характеристики. Тут варто звернути увагу на модель BD3670FL Beward. При цьому асортимент досить широкий, тому перерахованими моделями вибір не обмежується.

Вибір системи відеоспостереження на СТО прийнято починати з місця, де буде встановлена ​​камера, - приміщення, вулиця і т.д. Інші параметри (наприклад, освітленість, потрібна якість зображення) також важливі, тому при виборі камери варто врахувати всі фактори.

Визначившись з вибором, вам буде потрібна допомога фахівців у монтажі камер спостереження. Професіонали своєї справи з Smartel проведуть установку на вищому рівні, а також виконають всі необхідні налаштування. Якщо вам необхідна  система відеоспостереження на автомийці або СТО, скористайтесь послугами нашого інтернет-магазину Smartel . На сайті ви можете ознайомитися з усім асортиментом пристроїв, а також отримати цінні рекомендації щодо вибору та експлуатації.

Особливості організації відеоконтролю на автомийках та СТО

Коментарі

Ви можете коментувати новину

Схожі огляди

Повернутись до списку

Вгору